T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - ERTUĞRUL GAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU

HEDEF LGS 2023 PROJESİ

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından pilot okul olarak seçilen okulumuzda yürütülecek olan "Din Öğretimi Genel Müdürlüğü HEDEF LGS 2023 Projesi" çalışmalarına başlanmıştır.

Proje ile İmam hatip ortaokullarında yürütülen akademik çalışmalar, liseye hazırlık faaliyetleri ve kariyer planlama süreçleri hakkında istişare ve değerlendirmeler yapılacak; saha ziyaretleri gerçekleştirilerek kurumsal rehberlik faaliyetleri yürütülecek; bilgi, tecrübe ve iyi örnek paylaşımında bulunulacak; okullarla birlikte gelişim planları hazırlanacak, uygulanması sağlanacak ve takibi yapılacaktır. Ayrıca öğrencilerin akademik başarılarını artırmak, liseye hazırlık süreçlerine katkı sunmak, bu süreci etkili ve verimli hale getirmek amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda projenin etkin ve verimli bir biçimde planlanıp uygulanmasını sağlamak amacıyla okulumuzda oluşturulan komisyon görevine başlamış olup Lgs'ye hazırlık sürecinde okulumuzda yürütülecek çalışmaları şu şekilde planlamıştır:

Destekleme ve Yetiştirme Kursları

                Hedef LGS Projesi kapsamında Akademik Takip Komisyonu tarafından okulumuzda yürütülmekte olan destekleme ve yetiştirme kursları ile ilgili belirli aralıklarla değerlendirme yapılacak ve kursun işleyişi, düzeni ve disiplini için gerekli tedbirler alınacaktır.

         Deneme Sınavları

Akademik Takip Komisyonumuz tarafından eylem planında belirtilen takvime uygun olarak deneme sınavları yapılacaktır. Sınav sonuçları, Akademik Takip Komisyonu tarafından kısa süre içerisinde analiz edilerek öğrenci ve okul bazında değerlendirmeler yapılarak velilerimizle paylaşılacaktır.

Soru Çözüm Kampları

Akademik Takip Komisyonu tarafından 8. sınıflara yönelik okul tarafından belirlenen dönemlerde (hafta sonu, ara tatil vb.) çalışma kampı düzenlenecektir. 6. ve 7. sınıflara yönelik olarak yaz kampları planlanacaktır.

Motivasyon Çalışmaları

Akademik Takip Komisyonu tarafından öğrencilerimizin ilgi ve gereksinimlerine dönük, okulun ve çevrenin imkânları çerçevesinde gezi, piknik, sinema, iftar programı gibi motivasyon çalışmaları gerçekleştirilecektir. Bu ve diğer çalışmalarla ilgili okulumuzun internet sayfasında duyurular yapılacaktır.

Rehberlik ve Yönlendirme Desteği

LGS'yeHazırlık, tercih ve yerleştirme sürecinde okul rehberlik servisimiz ile birlikte Akademik Takip Komisyonumuz etkin rehberlik faaliyetleri sunacaktır.

Öğrenci Koçluğu

Öğrenci Koçluğu Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hedef LGS Projesi çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek temel çalışmalardan biridir. Akademik Takip Komisyonumuzda görevli öğretmenler tarafından her öğrencinin LGS'ye hazırlık süreçleri ayrı ayrı takip edilerek gerekli tedbirler alınacak ve veli bilgilendirmesi yapılacaktır.

 

 

20-12-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.12.2022 - Güncelleme: 17.10.2023 10:55 - Görüntülenme: 285
  Beğen | 14  kişi beğendi